Je kan wekelijks aansluiten bij geleide groepslessen in Lier of Wommelgem.

Yogalessen

Hier vind je een overzicht van de types yogalessen die ik aanbied. In mijn shala (yogaruimte) begeleid ik groepen tot max 4 personen. Yogamatjes en eventuele hulpmiddelen zijn voorzien.

Ashtanga Yoga

Bij Ashtanga voer je een reeks vastgelegde poses (asanas) uit. Elke sessie herhaal je deze poses en perfectioneer je ze beetje bij beetje. Door het repetitieve karakter van deze yogavorm leer je langzaam maar zeker je eigen lichaam zeer goed kennen en ontwikkel je het verder. De ademhalingstechniek (ujjayi) die centraal staan bij Ashtanga, zorgt voor focus en rust.

Waar nodig worden poses aangepast en gepersonaliseerd om je comfort, veiligheid en vooruitgang te garanderen.

Vinyasa Yoga

Bij Vinyasa Yoga volgen verschillende asanas elkaar vloeiend op. De volgorde en de soort van bewegingen varieert, waardoor er meer ruimte is voor creativiteit. In een Vinyasa flow warm je je eerst op, en werk je vervolgens toe naar een key asana door je spieren en gewrichten via een reeks voorbereidende poses open te stellen. Tot slot eindig je met enkele ontspannen houdingen. Deze yogavorm is zowel voor beginners als gevorderden een fijne uitdaging.

Yin Yang Yoga

Ben je op zoek naar een yogavorm om zowel je spieren te versoepelen en te versterken als om even tot rust te komen? Tijdens deze yoga sessies combineren we de voordelen van Yang en Yin. We maken je sterker en leveren je extra energie. Maar we zorgen ook voor ontspanning, soepelheid en ruimte in je lichaam en geest.

Yin Yoga en Restorative Yoga

Tijdens een Yin of restorative yoga sessie blijf je langer in de houdingen en laat je de zwaartekracht mee haar werk doen. Het is een uitstekende yogavorm om op een rustige wijze lichaam en geest te helpen recupereren. In zo’n begeleide Yin sessie leer je  omgaan met je eigen grenzen en gaan we na of ze eventueel veilig kunnen verlegd worden.

Maar vergis je niet: een Yin sessie kan ook behoorlijk intensief worden gemaakt. De focus ligt dan op het rekken van spieren, pezen en fascia, wat leidt tot een verhoogde flexibiliteit. Dat vormt een uitstekende aanvulling voor (kracht)sporters.

Meditatieve Yoga

Bij meditatieve yoga gaan we samen op zoek naar de optimale technieken om je te leren focussen en je zintuigen af te sluiten. Ademhalingstechnieken (Pranayama) en een geleide relaxatie (Yoga Nidr­a) ondersteunen hierbij.

Zo kan je makkelijker tot rust komen en leer je ook beter omgaan met pieken en dalen. Bij meditatieve yoga stimuleer je zowel je creatieve hersenhelft als je logische hersenhelft en ontwikkel je een betere samenwerking tussen beiden. Dat scherpt je brein aan.

Yoga op het werk

Iedereen krijgt wel eens te maken met stress op het werk. De ideale manier om vervolgens even op adem te komen is yoga. Een uurtje tot rust komen – tijdens de lunchbreak bijvoorbeeld – zorgt ervoor dat je nadien terug vol goede moed aan de slag kan.

Elk bedrijf is uiteraard anders. Daarom bespreken we op voorhand hoe jij – als werkgever, manager of HR medewerker – het ziet. Samen stemmen we duur, frequentie, niveau en locatie af.

Vervanging

Zoek je als yoga club of als yoga teacher een tijdelijke back-up omdat je verlet bent of op vakantie gaat? Geef gerust een seintje, dan bekijken we samen of ik je uit de nood kan helpen.